HVORFOR LAGER VI DENNE PODKASTEN?

En frilanser… Er det en som sover lenge og tilbringer hele dagen på kafe? En som ikke gidder å få seg fast jobb? En pengelens løsarbeider? For noen er dette kanskje tilfelle men for de aller fleste av oss består frilanstilværelsen av beinhard jobbing. Selvdisiplin. Evne til personlig lederskap. Målrettethet. Engasjement, ideer og initiativ. Og ikke minst, stålkontroll på økonomien.

Hanna og Christina er stolte av å frilanse, stolte av å drive selv! Arbeidsformen er selvvalgt, en drømmetilværelse! Likevel er vi på vakt. For frilansere kan lett bli en underklasse i samfunnet. Vi er del av en gruppe som har færre rettigheter, mindre trygghet og generelt sett lavere lønn enn fast ansatte. Ikke alle har valgt frilanstilværelsen selv, og da kan det være ekstra krevende å kjenne at du alltid skal prestere, at du selv må forhandle om anstendige honorarer.

Hvordan unngår vi å få en slik underklasse? Å bli en del av den selv? Hvordan kan vi gjøre det lettere å frilanse i Norge i dag? Vi sitter ikke på svaret eller løsningen, men vi vil bidra! Frilansernes kår bør bli en del av det offentlige ordskiftet. Vi vil lette på sløret, vise hva som ligger bak fasaden, dele kunnskapen vi sitter på, og lære enda mer. Vi vil være en plattform som gir støtte, kompetanse og inspirasjon til den enkelte frilanser, samt vise hvilket kreativt mangfold som finnes blant frilansere, hvilken ressurs vi representerer.

Målet med FRILANSLIVET er å bidra til at vi blir flere ressurssterke frilansere, slik at arbeidsformen kan være bærekraftig for den enkelte og for samfunnet.

I blant er vi superhelter, andre dager føler vi oss helt udugelige! Så la oss stå sammen, og heie på hverandre!

OM OSS

Hanna von Bergen (f. 1988) har en mastergrad i entreprenørskap og innovasjon samt en treårig prosjektlederutdannelse fra Kaospilotene i Danmark. Hun har jobbet frilans siden hun ble ferdigutdannet i 2015 med en variasjon av egeninitierte prosjekter og kulturarrangementer for diverse kunder slik som TEDxOslo, PechaKuchaNight Oslo, Ultimafestivalen, Oslo Pix og Film Fra Sør. Egne prosjekter har bl.a bestått av Oslos Supermarked, en streetartutstilling om uavhengige gründere og denne podkasten her. 

 

I tillegg til en bakgrunn som prosjektleder og arrangør har Hanna praktisert musikk siden barnealder. Hun har gitt ut en plate, turnert i Tyskland og komponert musikk til en nysirkusforestilling som ble spilt for over 3000 personer. Hannas kunnskap innenfor prosjektutvikling, entreprenørskap og musikkteknologi er det som danner bakgrunnen for hennes engasjement og kompetanse i podkasten Frilanslivet.

www.hannavonbergen.com (musikk)

Foto: Marte Vike Arnesen

Foto: Marte Vike Arnesen

Foto: Marte Vike Arnesen

Foto: Marte Vike Arnesen

Christina Skreiberg (f. 1981) er frilansjournalist, fotograf og forfatter. Helt siden hun gikk på ungdomsskolen var det det hun ville bli; en fri journalist! Hun ble i 2016 kåret til
«Årets Frilanser 2016» av Norsk Journalistlag for dokumentarprosjektet «Hei nabo! – én blokk, en hel verden». Prosjektet kulminerte i bokutgivelse og fotoutstilling i Rådhusgalleriet i Oslo. Christina har frilanset, av og på, i ti år.
Hennes oppdragsgivere er blant annet Aftenposten, DN lørdag, D2 og Innsikt.

 

I en toårsperiode var hun reportasjeleder for barneavisen Aftenposten Junior, og har også stått for utviklingen av aviskonseptet, i samarbeid med Aftenposten Juniors redaktør. Avisen har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Christina har i en årrekke arrangert kulturarrangementet PechaKuchaNight Oslo hvor hun møtte Hanna. Christina har sin journalistutdannelse fra London, hvor hun startet en gratisavis for bydelen Shoreditch, samt jobbet for The Times. Før det hadde hun vært utvekslingsstudent i USA, gått IB-linjen i Oslo og reist alene rundt i Guatemala – hun liker å bevege seg rundt i verden!


TA KONTAKT

Navn *
Navn