173: Fotograf Anne Valeur om å ikke være perfeksjonist

Portrett av fotograf Anne Valeur, gjest i Frilanslivet episode 173. Hun snakker om prising, raushet, nettverk og hvordan hun bygger en bærekraftig karriere uten perfeksjonisme.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

- Jeg snakker gjerne om prising, om hva ting bør koste, sier Anne Valeur (33). Hun har de siste 10 årene bygget seg opp et velrenommert navn innen både kommersielt og redaksjonelt fotografi – gjerne innen mat, vin, livsstil- og kultursegmentet generelt. Bildene hennes er fargesterke, solfylte og fristende, i Subjekt er de blitt omtalt som “valeurske”!

Christina snakker med Anne om hvordan hun har bygget sin karriere, om penger, business og verdien av nettverk. Og om viktigheten av å være raus og en grei person å jobbe med, og om at alt ikke trenger å være perfekt hver gang - noen ganger kan du være fornøyd med “godt nok”. Anne forteller også om å gi seg i kast med prosjekter utenfor jobb: Hennes interesse for naturvin har ledet henne til å starte opp og være medier i vinbaren Becco, og for noen år siden ble hun med på å kjøpe et gammelt hus med oppussingsbehov i Italia – før hun eide eget hjem her i Norge.

Anne er utdannet fra Norsk Fotofagskole i Trondheim, hun er representert av Pudder Agency, og nylig vant hun Gull i kategorien Mat og Drikke under reklamefotografenes årlige prisutdeling, Gullsnitt.

Intervjuet av Christina Skreiberg 

Publisert: 4. april 2024

Les mer om Anne Valeur på annevaleur.com

Previous
Previous

174: Kunstner Anja Carr om å dyrke sitt eget univers 

Next
Next

172: Å bli mamma som frilanser med Hanna von Bergen